Nevşehir’deki eğitimciler, İstanbul’da öğrencisi tarafından öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için TES Nevşehir Şubesi öncülüğünde eylem yapacak.

Öğretmenler yarın eylem kararları kapsamında yarın ilk derse girmeyecek, 10 Mayıs Cuma günü ise tüm gün iş bırakma eylemi yapacak.

TES Nevşehir Başkanı Urgenç öğretmen cinayeti ve aldıkları eylem kararları ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Eğitimciye şiddete hayır! Vandallığa dur demek için cuma günü iş bırakıyoruz Tüm eğitim çalışanlarını İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne davet ediyoruz. Öğrenci kılıklı vahşinin silahlı saldırısında ağır yaralanan İbrahim Oktugan müdürümüz maalesef hayatını kaybetti. Ailesine ve eğitim camiamıza başsağlığı diliyorum. Bu kaçıncı öğretmen cinayeti? Etkili tedbirlerin alınması için daha kaç canımızı yitirmemiz gerekiyor? Meslektaşlarımıza yönelik şiddeti önleyecek etkili tedbirleri getirecek yasal düzenlemelerin yapılması için daha kaç canımızı yitireceğiz? Perşembe günü ilk derse girmiyor ve tüm okullarımızda açıklamalarımızla ses yükselterek ‘yeter artık’ diyoruz.

Nevşehir'de bugün hava nasıl? (24 Temmuz 2024) Nevşehir'de bugün hava nasıl? (24 Temmuz 2024)

Cuma günü tüm öğretmenlerimizle birlikte iş bırakıyor, tüm meslektaşlarımızı sesimize destek olmaya ve bir hafta süresince siyah kurdele ile derslere girmeye davet ediyoruz.”

Editör: Çağrı Körükcü