Etkinliğin sabah programında NEVÜ, AGÜ, KÜN ve NNYÜ psikoloji bölümü öğrencileri NEVÜ Öğrenci Yaşam Merkezinde bulunan öğrenci kulüpleri ve toplulukları alanında bir araya gelerek, dayanışma ve birlik duygusu içerisinde çeşitli ısınma oyunları ve bilgilendirici kart oyunları oynayarak birbirleriyle kaynaştı.

Ceza İnfaz Koruma Memurlarına konferans Ceza İnfaz Koruma Memurlarına konferans

Programın öğleden sonraki bölümü NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Karavezir Salonu’nda düzenlenen programla devam etti. Buradaki programa NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Fındık, NEVÜ Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nilgün Türkileri Arman, NEVÜ, AGÜ, KÜN ve NNYÜ Psikoloji Kulübü Akademik Danışmanları ve Başkanları, NEVÜ akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan ve psikoloji bölümlerinin önemine değinen NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Fındık, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek tüm psikologların ‘10 Mayıs Psikologlar Günü’nü kutladı.

NEVÜ Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nilgün Türkileri Arman ise, “Burada meslektaşlarımızla sosyal bağlarımızı geliştirmek, dayanışma ve birlik duygusu içerisinde bulunmak üzere bizleri bir araya getirerek, Üniversitemiz Psikoloji Kulübü ile Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi ve Kapadokya Üniversitesi öğrenci kulüpleri önemli bir başarıya imza attılar.” dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Nilgün Türkileri Arman konuşmasında ayrıca, desteklerinden dolayı başta Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin ve yönetimi olmak üzere AGÜ Psikoloji Bölümü Doç. Dr. Ahmet Çoymak, NNYÜ Dr. Öğr. Üyesi Gonca Çiffiliz Durukan ve KÜN Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Temircan’a teşekkür etti. 

MÜZİK DİNLETİSİ PROGRAMA RENK KATTI

Açılış konuşmalarının ardından sahne alan Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Özlem Kılınçer ve Dr. Öğr. Üyesi Özge müzik dinletisi programa renk kattı.

ÖĞRENCİLER KULÜPLERİNİ TANITTI

Programda NEVÜ Psikoloji Kulübü Başkanı Dilara Tolungüç, AGÜ Psikoloji Kulübü Başkanı, Zehra Ayata, NNYÜ Psikoloji Kulübü Başkanı Büşra Göksu ve KÜN Psikoloji Kulübü Başkanı Mehmet Akif Ufakça, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında yaptıkları kulüp faaliyetlerini tanıtıcı kısa konuşmalar yaptı.

PROGRAM SUNUM VE PANELLE DEVAM ETTİ 

NEVÜ Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nilgün Türkileri Arman “Psikoloji Ruh Bilimi Mi?” adlı konuşmasında psikoloji teriminin ‘Psike’sinin ruh, nefs, zihin ve beden kavramlarıyla tarihsel süreçteki izlerini incelediği çalışmasını sundu. AGÜ Psikoloji Bölümünden Doç. Dr. Ahmet Çoymak “Pılıyı Pırtıyı Toplamak Mı yoksa Dünyaya Açılmak Mı? 24 Ülkeyi Kapsayan Göçün Politik-Psikolojik Kaynakları Üzerine Bir Araştırma” adlı konuşmasında araştırma bulgularını sunarak insanların göç etme isteğinin yoksulluktan ziyade psiko-politik dinamiklerden etkilendiğine dair değerlendirmelerde bulundu. Türk Psikologlar Derneği Nevşehir İl Temsilcisi Psikolog Gülşen Beyoğlu ise psikologların meslek örgütünün amaçları ve faaliyet alanlarına değindi.

NEVÜ Psikoloji Kulübü öğrencilerinden Dilara Tolungüç, Selin Çamurcu, Zehra Rüzgar ve Didem Uysal Cumhuriyetin 100. Yılının kutladığı bugünlerde, Cumhuriyet tarihinin geçmişten bugüne önemli psikolojik çalışmalar yapan değerli bilim insanları ve düşünürlerini tanıttı.

Kapadokya Üniversitesi Pusula Psikoloji Topluluğu öğrencilerinden Elena Güler, Ece Yıldırım, Şevval Doğan ve Zehra Aras lisans sürecindeki deneyimlerini katılımcılar ile paylaştı.

Son olarak Doç. Dr. Ahmet Çoymak moderatörlüğünde AGÜ Yaşam & Psikoloji Kulübü ve NNYÜ Psikoloji Kulübü öğrencilerinden Beyza Muhtaroğlu, Ayşe Buse Uçar, Zehra Ayata ve Elif Didar Dingil “Açık Bilim: Psikoloji Araştırmalarında Özgürlüğe Açılan Bir Kapı Mı?” adlı paneli gerçekleştirerek katılımcılarla karşılıklı tartışma ve fikir alışverişinde bulundu.

Program katılımcı kulüp danışmanları ve kulüp başkanlarına teşekkür belgelerinin verilmesi ile sona erdi.

Editör: Çağrı Körükcü