İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Nevşehir Belediyesini ziyaret etti.

Belediye Başkanı Rasim Arı tarafından belediye binası önünde karşılanan Dervişoğlu, daha sonra makama geçti.

Burada konuşan Başkan Arı, “Nevşehir 31 Mart 2024 tarihinde bir demokratik refleks göstererek kendi evladına, kendi demokrasine, kendi hakkına, hukukuna sahip çıkan bir şehir olarak hem Nevşehir'e, hem Ankara'ya, hem de Türkiye'ye bir mesaj vermiştir.” dedi.

ADAY ÜZERİNDE İTTİFAKININ EN GÜZEL ÖRNEĞİ

Nevşehir’de bir ittifak oluştuğunu kaydeden Arı, “Bu milletin iradesinin üzerinde bir iradenin olmadığını milletin istekleri ve doğrultusunda hareket etmediğiniz zaman size nasıl bir tokat vuracağının gösterildiği bir seçim olmuştur. Bu seçim Nevşehir'de bir şehir ittifakı, bir gönül ittifakı oluşturarak Nevşehir'de bütün siyasi partilere gönül vermiş her bir Nevşehirlinin kendi siyasi partilerini bir kenara bırakarak bir aday üzerinde ittifakının en güzel örneklerinden bir tanesidir. O yüzden sizin huzurunuzda bütün Nevşehirli hemşerilerime bir defa daha buradan şükranlarımı arz ediyorum.”

“ELEŞTİRİ GELİRSE UMURSAMAYIZ”

Başkan Arı’dan kuran kursu ziyareti Başkan Arı’dan kuran kursu ziyareti

Nevşehirliden başkasından emir almayacağını vurgulayan Arı, şöyle devam etti:

“Her zaman ifade ettiğim gibi bir defa daha ifade etmek isterim ki biz Nevşehirliden başkasından emir almayacak Nevşehirli ne derse onun dediğini yapacak bir siyaset, bir belediyecilik uygulayacağız bu şehirde. En son hayata geçirdiğimiz Türkiye'de de Nevşehir'de de büyük bir sorun olan göçmenlerle alakalı, mültecilerle alakalı aldığımız karar da bunun gereğiydi. Nevşehirli böyle bir tasarrufta bulunmamızı istiyordu. Biz onların isteği doğrultusunda biz tasarrufta bulunduk. O yüzden o gün de söylemiştim bugün sizin huzurunuzda bir kez daha ifade edeyim ki Nevşehirlinin iradesi haricinde hiçbir irade, hiçbir söylem, hiçbir eleştiri bizi ilgilendirmez. Eğer biz kendimize çeki düzen vermemiz gerekirse Nevşehirlinin uyarıları doğrultusunda bir çeki düzen veririz. Onun haricinde ne Ankara'dan ne Türkiye'nin farklı yerlerinden bize Nevşehir'deki tasarruflarımızla alakalı bir eleştiri gelirse biz onu umursamayız. Çünkü öncelik Nevşehir'dir.”

“VERDİĞİ MESAJLARIN DOĞRU ANLAŞILMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

Nevşehir’in haklının hakkını teslim eden bir kent olduğunu belirten Dervişoğlu, “Bu yeni bir şey değil. Ve buna bağlı olarak da Nevşehir'deki siyasetçiler ister belediye başkanı olsunlar, ister bakan olsunlar, ister icranın önemli mekanizmalarında bulunsunlar, hep Nevşehirli olmanın kendilerine yüklediği sorumlulukla hareket eder. Dolayısıyla belediye başkanımızın ifadelerini çok önemsiyorum. Nevşehir'i öncelemesini özellikle çok önemsiyorum. Buraya hem partimin genel başkanı olarak geldim hem de bir kardeşimi tebrik etmek. Çıktığımız yolculuklarda hep önemli bir yer kabul ettiğim Nevşehir'in de hakkını teslim etmek için geldim. Burada bulunmaktan çok mutluyum. Bir kere kadirşinassınız ve misafirperverliğiniz için de çok teşekkür ediyorum. Verdiği mesajların Türkiye tarafından doğru anlaşılmasını da ayrıca temenni ediyorum.”

Editör: Alpaslan Körükcü