MHP’li başkan AK Parti Milletvekilini eleştirdi MHP’li başkan AK Parti Milletvekilini eleştirdi

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, 31 Mart tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde İYİ Parti’nin Türkiye genelinde kazandığı tek il olan Nevşehir Belediyesini ziyaret etti.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, tarafından belediye girişinde karşılanan Dervişoğlu, ziyarette yaptığı açıklamada, “Atatürk'ün kurduğu büyük Türkiye Cumhuriyeti elbette ki iki harften ibaret değil. O cumhuriyetin değerleri vardır. O cumhuriyetin kazanımları vardır. O cumhuriyetin bize yüklediği sorumluluklar ve geleceğe koyduğu vizyonları vardır. Bugün Nevşehir Belediyesinin tabelasına koyacağımız Türkiye Cumhuriyeti ibaresi aslında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasına sahip çıktığımızın da bir delili olarak tarihe geçecektir” ifadelerini kullandı.

31 Mart'ta iktidar meşalesinin Nevşehir’den yandığını söyleyen Dervişoğlu “Burada kazanılması bizim açımızdan da zor gibi görülen bir seçim süreci yaşadık. Ve rekor bir oyla seçildi. Sayın Belediye Başkanımız Rasim Arı Nevşehir'de kazanılması zor bir seçim gibi görünüyor. Ve burada muvaffakiyet sağlayacak arkadaşlarla yola çıkılınca netice alınıyorsa, o zaman Türkiye genelinde de aynı şeyi yapabilmek mümkün.  Buradan Türkiye'ye mesajım olsun. Nevşehir kazanılıyorsa Türkiye neden kazanılmasın diyerek Nevşehir'den bir iktidar yolculuğu başlattığımızı ifade edebilirim” diye konuştu.

“İYİ PARTİ’NİN GÜNDEMİNDE SEÇİM YOK”

Bir gazetecinin erken seçim sorusuna da gündemlerinde böyle bir konunu olmadığını söyleyen Dervişoğlu, şunları aktardı: “Seçimden yeni çıktık. Şimdi ertelenmiş bazı seçimler var. Ben buraya Güzelyurt'tan geldim. Halk sürekli referandumdan, seçimden, yerel seçimden çıktıktan sonra bir seçim yorgunluğu da yaşar. Dolayısıyla böyle bir süreçte seçim yeni bitmiş, erken seçime dair bir takım taleplerin konuşulması, amaçlı ortaya atılması, yerinde ve anlamlı bulmam. Yani Türkiye'de seçim olmasını icap ettirecek bir durum söz konusu olursa, zaten Türkiye onu konuşur. Ama bugünün gündemi olduğunu zannetmiyorum.”

Editör: Alpaslan Körükcü