Kapadokya Çöl Maratonu tamamlandı Kapadokya Çöl Maratonu tamamlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" dolayısıyla kayadan oyma tarihi Uçhisar Kalesi girişinde etkinlik düzenlendi.

Türk yemek kültürünün tanıtıldığı etkinlikte, kadınlar gözleme yaptı. Oluşturulan stantta alanı gezen turistlere yaprak sarması, ev baklavası, kuru kaymak, Nevşehir simidi ve gözleme ikram edildi.

Güney Koreli turist Seo Do Yeon, gazetecilere, daha önce sadece fotoğraflarını gördüğü Kapadokya'da Türk kültürünü yakından tanıma imkanı bulduğunu söyledi.

Turistlere Türk Yemekleri Ikram Edildi

Kapadokya'nın da Türk yemeklerinin de çok güzel olduğunu ifade eden Seo Do Yeon, "Tatlıları seviyorum. Burada baklava ve farklı yiyecekler ikram edildi. Buradaki her şey benzersiz özellikte. Türk yemekleri çok lezzetli." dedi.

Tayvanlı turist Mimi Chi Thi ise Uçhisar Kalesi'ni ziyaret etmek istediği sırada sürprizle karşılaştığını, tadına baktığı yöresel lezzetleri beğendiğini kaydetti.

Uçhisar Belediye Başkanı Abdullah Çamcı da İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenledikleri etkinliğe gösterilen ilgiden memnun olduklarını kaydederek, "Yöresel yemeklerimizi tanıtmayı amaçlıyoruz. Turistler, Türk mutfağını böylelikle daha iyi tanıyorlar. Yöresel yemekler konuklarımızın çok ilgisini çekti." diye konuştu.

Editör: Alpaslan Körükcü