Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Uluslararası İlişkiler Topluluğu tarafından, ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve ANKUDA CEO’su Dr. Gülsüm Akbulut’un konuşmacı olarak katıldıkları “Uluslararası İlişkiler Deneyimiyle Bir Küresel Akademisyenin Öyküsü” ve “IMF, Dünya Bankası, Hazine Müsteşarlığı Deneyimleri Işığında Ekonomi Yönetimi” konulu konferans gerçekleştirildi.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansa NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Deviren, İİBF Dekanı Prof. Dr. İlhan Güllü, akademik ve idari personel, öğrenciler ile davetliler katıldı.

Benzine büyük indirimin ardından bir indirim daha geliyor
Benzine büyük indirimin ardından bir indirim daha geliyor
İçeriği Görüntüle

Programın açış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, uzun yıllardan beri kendisinin de ilgiyle takip ettiği Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın yanı sıra Dr. Gülsüm Akbulut’un deneyimlerinin öğrencilerin gelecek kurgusu açısından önemli bir kaynak olacağını vurguladı. Konuk konuşmacılara teşekkür eden Rektör Aktekin, konferansın gerçekleşmesinde emeği olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi yönetimine, Uluslararası İlişkiler Öğrenci Topluluğu’na ve öğretim üyelerine teşekkür ederek etkinlikten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Öğrencilere Tavsiyelerde bulundu.

Oturumun diğer konuşmacısı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise, uluslararası ilişkiler alanında yaşadığı deneyimlerini, katıldığı ulusal ve uluslararası programlardan örnekler vererek aktardı. Yurtdışında katıldığı programlarda karşı karşıya kaldığı farklı tarih okumalarından, karşılaştığı önyargılar ve zihin karıştırıcı söylemlerden bahseden Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, bir küresel akademisyen olarak her zaman samimi bir şekilde, yerinde ve nezaketli yanıtlar vererek Türkiye’nin doğru tanınmasına ve anlatılmasına katkı sunmaya çalıştığını vurguladı. Prof. Dr. Bağcı, ülke sevgisinin önemini vurgularken, öğrencilere “kendilerine, ailelerine, memlekete ve insanlığa” faydalı bireyler olmaya çalışmalarını ve bunu yaparken de entelektüel bir disiplinle düzenli olarak çalışmalarını tavsiye etti.

Dr. Gülsüm Akbulut, Öğrencilere Tecrübelerini aktardı.

Moderatörlüğünü İİBF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Demirel’in yaptığı oturumun ilk konuşmacısı ANKUDA CEO’su Dr. Gülsüm Akbulut, kişisel deneyimleri ışığında Türk ekonomisinin 1980’lerden günümüze uzanan seyrine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Hazine Müsteşarlığı, IMF ve Dünya Bankası gibi kuruluşların yapıları ve çalışma prensipleri konularında bilgiler veren Akbulut, Türkiye’de yaşanan 1994, 2001 ekonomik krizlerinin ve dünyada yaşanan 2008 ekonomik krizinin ekonomi yönetimi üzerindeki etkilerini ve alınan kararların arka planını aktardı.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in, “Yurtdışında Türkiye’nin çıkarlarını ve itibarını yüksek sesle savunmanıza rağmen, uluslararası platformlardan davet almaya devam etmenizi neye bağlıyorsunuz?” sorusuna cevaben, bu sorunun cevabının “samimiyet” olduğunu söyleyen Bağcı, bir akademisyen olarak her zaman düşüncelerini açıklıkla paylaştığını, farklı fikirlerin her zaman var olabileceğini ama dürüst bir şekilde açıklanan fikirlerinin her daim itibar gördüğünü düşündüğünü belirtti.

Konferans, yoğun ilgiyle geçen soru-cevap bölümünün tamamlanmasının ardından sona erdi.