inegölonline.com haber sitesi İYİ Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı Rasim Arı’nın “Yeşil sanayi” projesinin çalıntı olduğunu iddia etti.

“Yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi partilerde çalışmalar devam ederken, başkan adayları ise şehirleri ile alakalı vizyon projelerini duyurmaya başladı.” denilen haberde,

“İYİ Parti’nin Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Arı ise sosyal medya hesabından yeşil sanayi projesini duyurdu. Duyurduğu proje ise kendisine ait olmadığı, İnegöl’de yapılacak olan yeni sanayi sitesinin projesi olduğu ortaya çıktı.” ifadeleri kullanıldı.

“KENDİ PROJESİYMİŞ GİBİ DUYURDU”

Haberin devamında, “İnegöl’de geçtiğimiz aylarda lansmanı yapılan İMASKOOP projesinin çizimlerini, Dot Mimarlık Ofisi’nden Hüseyin Çiğdem gerçekleştirmişti.

Geçtiğimiz aylarda yayınlanan projenin render çizimlerini ise İYİ Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı Rasim Arı yeşil sanayi projesi olarak, İmaskoop ve Dot Mimarlık ofisinden izin almadan kendi projesiymiş gibi sosyal medya hesabından duyurdu.” denildi.

MAĞDURİYETİ KALDIRACAĞIZ DERKEN MAĞDUR MU ETTİ?

Rasim Arı, projeyi, “Kiracı kardeşlerim; yetti ve bıçak kemiğe dayandı biliyorum… Seçim zamanı hatırlanmaktan, seçim zamanı atılan temelden seçim bitince mazeretten kurtaracağız. Tüm Nevşehir şahit olsun ilk işimiz bu maduriyeti ortadan kaldırmak ve bunu madur olan kiracıların temsilcileri ile yapacağız.”

Rasim Arı, sanayicilerin mağduriyetini ortadan kaldıracağız derken proje sahiplerini mağdur etti.

“UCUZ VE BASİT SİYASET ÜZÜCÜ”

DOT Mimarlık, Instagram hikayesinden, “Projemizin örnek alınması mimarlık ofisi olarak bizim adımıza sevindirici ama bu kadar ucuz, basit siyaset yapmak ülke adına üzücü maalesef” ifadeleriyle paylaşım yaptı.

(PROJENİN ORİJİNAL HALİ)

Projenin Orijinal Hali

(RASİM ARI'NIN DUYURDUĞU PROJE)

2Fb03530 F43E 4743 8A4F 6Bcb22091708

(DOT MİMARLIK TARAFINDAN YAPILAN PAYLAŞIM)

B80025C6 45F3 44Ee A2A1 A9F0125F64E6