70’inci yıla özel 70 etkinlik 70’inci yıla özel 70 etkinlik

Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde Tarım ve Orman Bakanlığınca başlatılan “Ulusal Su Verimliliği Seferberliği” eğitim ve tanıtımının yapıldığı eğitim tırını Nevşehir’de misafir ettiklerini söyledi.

İl Müdürü Memiş, son yıllarda küresel ısınmayla birlikte önemi daha da artan suyun verimli ve etkin kullanımı ile sürdürülebilirliğin sağlanmasına yönelik ilkokul öğrencilerle, su kaynaklarının önemi, bilinçli su kullanımı ve su tasarrufu konularında eğitici ve bilgilendirici sunumlar ile görsel tanıtıcı videolar izledi.

Öğrencilere “Suyun Ayak İzleri” adlı hikaye ve etkinlik kitabı dağıtarak öğrencilere kitap hakkında bilgi veren Memiş, su döngüsünün tasvir edildiği havza maketini tanıttı, karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.

Memiş, su gönüllüsü olmayan öğrencileri de su gönüllüsü olmaya davet etti.

Nevşehir Asım Atabilen İlkokulunda düzenlenen etkinliğe İl Müdürü Memiş’in yanı sıra okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğü çalışanları katıldı.

Editör: Alpaslan Körükcü