Nevşehir’de son günlerde etkinli olan sağanak yağış, sele neden oldu.

Her yağmurda sel basan Mesleki Eğitim Merkezini yine sel bastı.

TES Başkanı Urgenç, öğretmenleri ziyaret etti.

Öğretmenler odasında öğretmenlerin ve hizmetlilerin yaşadığı olumsuz durumla ilgili öğretmenleri dinleyen Urgenç, “Bu sene üçüncü kez okulumuzu sel bastı.

Yazıcı, okullarda inceleme yaptı Yazıcı, okullarda inceleme yaptı

Bodrumu çamur ve foseptik doldu. Daha 1 Mayıs’taki selin temizliği bu hafta bitmişti.” diye konuştu.

Yetkililere seslenen Urgenç, “Adım atılması, önlem alınması için bir öğrenci veya öğretmenin ölmesini mi bekliyoruz. Ya okulumuzu güvenli bir yere taşıyalım. Ya da sel basmayacak tedbirleri, önlemleri hep birlikte alalım. Bugünkü yağmurla da kanalizasyonun kot farkı ve tıkanmasından dolayı bodrum katına lağım doldu.” dedi.

Başkan Urgenç, Nevşehir Belediyesine, Karayolları Müdürlüğüne, Medaş’a, Devlet Su İşlerine, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne çağrıda bulunarak, “İlk yağmurda yeni bir felaketle karşılaşmamak ve devleti milyonlarca zarara uğratmamak için koordineli bir şekilde çalışarak önlemlerin alınması gerekmektedir.  Bodruma dolan foseptik ve çamurdan dolayı oluşacak kokudan dolayı çeşitli hastalıkların ortaya çıkması kaçınılmazdır. Okulun bir an önce temizlenmesi gerekmektedir. Ayrıca dere yatağında yeni önlemler alınması gerekmektedir. Sel taşkınına neden olan elektrik direği ve trafo uygun bir yer taşınmalı, dere yatağı genişletilmelidir. Kanalizasyon hattı yenilenmelidir.” ifadelerini kullandı.

Urgenç, önlem ve tedbir alınamıyorsa okulun uygun bir yere taşınmasını istedi.

Editör: Alpaslan Körükcü