İlk olarak Derinkuyu Kaymakamı Konuralp Yılmaz'ı ziyaret eden İl Müdürü Özdemir, ilçede devam eden Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı ve yapımı devam eden spor kompleksi hakkında istişarede bulundu.

Kaymakam Yılmaz ile yapılan görüşmede, gençlik ve spor faaliyetlerinin ilçede daha da geliştirilmesi için iş birliği olanakları ele alındı.

Akabinde, Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy'u ziyaret eden Özdemir, ilçede gerçekleştirilen gençlik ve spor etkinlikleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Belediye Başkanı Aksoy ile yapılan sohbette, gençlerin sporla buluşması ve sağlıklı yaşamın teşvik edilmesi adına yapılabilecek adımlar üzerinde fikir alışverişi yapıldı.

Daha sonra, Derinkuyu Mehmet Ekmekçi Spor Ssalonunda devam eden “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme programını” ziyaret eden Özdemir, burada öğrencilerle yakından ilgilendi.

Öğrencilerin sırasıyla boy, kilo, kulaç uzunluğu ve oturma yüksekliği, geriye doğru top atma, el kavrama kuvveti, hız, çeviklik ve dikey sıçrama gibi 8 farklı istasyonda yeteneklerini takip eden Özdemir, antrenörlerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Özdemir, projede yaklaşık 5 bin öğrencinin taramadan geçeceğini belirtti.

Özdemir, Derinkuyu'da yapımı devam eden spor kompleksi alanında incelemelerde bulundu ve yetkili firmadan proje hakkında detaylı bilgi aldı.